Portret van je huisdier

Het portretteren van huisdieren is een bijzondere uitdaging binnen de portretfotografie. Dieren zijn spontaan, nieuwsgierig maar soms ook angstig, vandaar de uitdaging die ik al eerder noemde. Jouw dier kan in mijn studio geportretteerd worden maar natuurlijk ook bij jou thuis, waar het dier zich veiliger en meer op zijn gemak voelt.
Een gemiddelde fotoshoot duurt tot 60 minuten, maar mocht het nodig zijn dan gaan we gewoon wat langer door! 
We gaan op ontspannen wijze aan de slag, het belangrijkste is uiteindelijk dat baasje en huisdier het leuk vinden. Er is volop tijd om de ruimte te verkennen en door op speelse wijze samen aan de slag te gaan komen de mooiste foto’s vanzelf. Wanneer je zelf bepaalde wensen of ideeën hebt, geef dat gerust aan. We hebben alle tijd en bijna alles is bespreekbaar. Om zoveel mogelijk afleiding te vermijden is mijn advies om alleen diegene die het meeste met het huisdier optrekt bij de shoot aanwezig te laten zijn.

Qua voorbereiding kan jij als baasje het beste oefenen om jouw dier stil te laten zitten of liggen. Het dier hoeft natuurlijk niet minutenlang stil te zitten, maar een seconde of 15 is wel wenselijk. Daarnaast kun je bijvoorbeeld het dier borstelen, de oogjes schoonmaken en eventueel in bad doen. Bij honden is het een goed idee om, voordat de fotoshoot plaatsvindt, een wandeling te maken zodat het dier rustiger is.

Na de fotoshoot maak ik een selectie in kleinformaat die je via de mail aangeleverd krijgt. Hieruit mag je een keuze maken van 5 foto’s die je in grootformaat via ‘WeTransfer’ gemaild krijgt.

De kosten hiervoor bedragen € 95.–.

(Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding!)